Tegnap este fél 12-kor épp egy szál törülközőbe csavarva tartottam a zuhany felé, mikor idegesítő frekvencián megszólalt a tűzjelző. És nem akart elhallgatni. Agnes és Ludmilla pizsamában kidugta a fejét a szobájából, aztán kinéztünk a folyosóra. Életemben először pillantottuk meg a szomszédainkat: ugyanolyan csodálkozó arccal bámultak ránk, mint mi őrájuk. A szemközti folyosón található négyszobás, spanyolajkú lakásból kizúdult legalább húsz ember, köztük a perui pincér a kollégiumi bárból, akivel ittlétem óta cikiznek a magyarok. Megállapítottuk, hogy bizony evakuálnunk kéne önmagunkat.

A lányokkal magunkra kaptunk valamit, aztán hosszas tanakodás után mindhárman visszarohantunk, hogy felvegyünk egy kabátot, magukhoz vegyük értékeinket, táskát, stb… Ki tudja, lehet, hogy bombariadó, és egész éjjel az utcán fogunk ácsorogni?... Liftet nem lehetett használni, így gyalog lecammogott mindenki a 11. emeletről a földszintre, ahol kitűnő hangulatban, odaégetett serpenyőszagban ácsorogtak a lakók, a selbstverwaltung (a helyi débé) tagjai kötelességtudóan futkostak fel-alá, és egy felfegyverkezett tűzoltó épp a riasztórendszerrel babrált valamit. (A hamburgi tűzoltóság közvetlenül mellettünk található). Rövidesen kiderült, hogy a földszinten valaki elfelejtkezett a rántott sajtról… Az emberek csalódottan visszaözönlöttek barlangjaikba. A riasztó ezután még fél óráig megállás nélkül sípolt.

Rajtunk kívül mindenki lazán, pizsamában és mackóalsóban érkezett, csak mi hoztuk le a teljes felszerelést… Fogadni mernék, hogy egy csomóan le se jöttek. Mikor mentünk fel, még mindig látható volt egy-két értetlen arc a koliban, akik épp akkor tolták ki a seggüket a szobájukból, mikor a tűzjelző vagy háromnegyed órája szólt. Ez végül is nem meglepő egy olyan helyen, ahol az emberek még arra se képesek, hogy köszönjenek egymásnak a folyosón…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bummbele.blog.hu/api/trackback/id/tr771193920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása